Kategori Varmrätter

En vanlig onsdag…

Ibland blir det enkla det bästa. Orkade inte riktigt ta tag i det där med mat. Men lite snabba inköp på vägen från jobbet och ett gott samarbete i köket så blev det ju en alldeles magnifik middag. Detta på under 30 minuter, får man vara nöjd med. Grillade lammfärsbiffar med myntayoghurt, klyftpotatis och en enkel sallad. MUMS!

Lammfärsspett

Lammfärsspett

Läs mer...

Sommarkvällar med grillning…

Middag i solen, igen! Underbart.

Biff, klyftpotatis och aioli.

Biff, klyftpotatis och aioli.

Läs mer...

Så här blev resultatet

Inte den första grillningen för året direkt. Men jag tror att det är en av de första när vi kunde sitta ute och njuta av maten utan att den blev kall. Och vi blev inte kalla vi heller ska tilläggas.

Lammracks

Lammracks

Läs mer...

Lite för länge sedan…

Men nu kom sommaren och med den en möjlighet att sitta ute och äta. Utan att först pälsa på sig skoteroverall och skoterkängor. Äntligen säger jag. Här en Nebuchadnezzar från Omnipollo i väntan på att marinaden på lammracksen ska ta. En öl som, enligt mig och min smak, är en av de allra bästa. Fantastiskt mycket smak, en hel del beska och en fantastisk fyllighet. Kan jag varmt rekommendera.

Nebuchadnezzar

Omnipollo, Nebuchadnezzar

Läs mer...

Lite gottis från påskhelgen

Efter påskaftonens knytkalas fick jag på söndagen möjlighet att testa något som jag inte gjort på mycket länge. En klassisk vitlöks- och örtspäckad lammstek. Men en spetsad gräddsås och lite örtkryddad klyftpotatis.

WP_20150405_18_51_12_Pro

 

Vi körde en klassisk marängsviss till dessert

WP_20150405_19_49_23_Pro

Läs mer...